Facadestillads

Et facadestillads bruges til arbejde på bygningens lodrette sider

​Som regel laves stilladset med arbejdsdæk pr. 2 meter i højden, så håndværkerne nemt kan komme til hele facaden.

Arbejdstilsynet anbefaler ofte at man bruger et klasse 4 stillads til facadearbejde. Mange vælger dog klasse 3 pga. prisen. Et klasse 4 stillads koster ca. 50 % mere end et tilsvarende i klasse 3, men bredden er som regel også 50 % større.

Man laver ofte vinduesarbejde fra et facadestillads. Den billigste løsning er at bygge klasse 3 rammestillads, og så sætte forskudte konsoller ved vinduerne.

Hvis vinduerne skal udskiftes, anbefaler vi at man vælger et klasse 4 stillads, så man får et fuldt arbejdsdæk ud for hver vindueshøjde. Hvis dækket skal kunne tage store belastninger anbefaler vi klasse 5.

Skal der laves både facade- og vinduesarbejde sætter man typisk stilladset på til facadearbejde med konsoller pr. 2 meter, og laver facaden først. Efterfølgende omstiller man konsollerne (kl. 3 rammestillads) eller omstiller hele dækket (kl. 4 søjlestillads), så der er dæk under hvert vindue.​​

Viste stillads er i en baggård i København hvor et vindueshul i toppen af bygningen skulle ændres til en fransk altan. Derfor er den øverste del af stilladset pakket ind som sikring mod regn, og den øvrige del af stilladst bruges kun som adgangsvej.

Stilladset på billedet er søjlestillads med forskudte konsoller for vinduesarbejde på Falkenborgskolen i Frederikssund​

​Søjlestillads på Amagerbrogade inddækket med plastic.

Facadestillads i en baggård i København. Stilladset er udført med klimaskærme og plastic omkring arbejdsdækket så håndværkerne kan arbejde i tørvejr.​

​Delvis fritstående stillads foran glasfacade i Humlebæk. Stilladset kan selvsagt ikke fastgøres i en glasfacade, så det er opbygget med rør og gummidutter der støtter på facaden mellem vinduerne, og dragere udvendigt der sikrer at stilladset ikke vælter.

Opgangsfelt og stillads for facadearbejde på gavl på Charlottenlund Station

customer-review-white

Mere end 16 års erfaring​

Følg Conabi på Facebook​

Hvem er vi?

Conabi Stilladsmontering & Service ApS

CVR: 40190848

Kontakt os

Telefon: 70 22 80 22

E-mail: jp@conabi.dk

Følg os

facebook-icon-white

Send os en forespørgsel​

​Vi besvarer din henvendelse inden for 24 timer.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt