Værd at vide om stillads

Vi rådgiver gerne, så I får det bedste grundlag for at vælge den rigtige stilladsløsning.

Nogle gange er et ”skrabet” stillads den rigtige løsning, og på andre sager kan et ”luksus” stillads gøre, at de samlede byggeomkostninger bliver mindre.​

​Hvis for mange håndværkere skal arbejde på for lidt plads, tager arbejdet uforholdsmæssigt lang tid.

Ved at vælge et bredere stillads, evt. udvendige arbejdsområder sparer håndværkerne tid, og den besparelse overstiger ofte omkostningen ved et dyrere stillads.​

Materialeplatform / ladetårn

Ved at kombinere et alm. kl. 3 facadestillads (der ikke tåler så stor belastning, men er billigt i montage) med et kl. 4 eller 5 ladetårn, får håndværkerne et område hvor de kan få leveret materialer fra fx tømrerhandlen. Så slipper de for selv at hejse tingene op, og mange ture op og ned af stilladset.​

Adgangsvej

Adgangsvej til stilladset kan laves på 2 måder. Enten med ”hønsestiger” hvor man kravler op af en luge i dækket, eller med en udvendig trappe. Den udvendige trappe koster lidt ekstra, men sparer håndværkerne tid og giver en ekstra komfort på stilladset.

Affaldsskakt

Stilladset kan udstyres med affaldsskakt, og hvis der arbejdes på flere højder, kan der monteres et grenrør på de ønskede højder, så man kan komme byggeaffald i skakten fra alle ønskede højder.

En affaldsskakt monteres typisk med rør udvendigt på stilladset, men på meget store byggesager kan skakten laves firkantet i det ønskede mål fx 2x3 meter, og en container kan placeres under.

Overdækning

Det bliver mere og mere almindeligt at overdække hele stilladset med en totalinddækning.

Den holder 99% af alt nedbør ude, og sikker at håndværkerne kan arbejde uanset vejret.

Overdækningen sikrer et godt arbejdsmiljø. Godt arbejdsmiljø giver de bedste resultater.

Et ordsprog siger at ”en tør håndværker er dygtigere end en våd og kold håndværker”

Ved at arbejdsområdet er overdækket, og ikke er tildækket med presenninger, vil Bygherre og rådgivere i større grad kunne følge og kvalitetssikre arbejdet.

Da arbejdspladsen er overdækket er der ingen vejrligsdage, hvilke ofte er skyld i forsinkelser.

Materialer holdes tørre, og risiko for fugtskader og skimmelsvamp minimeres.

Stilladsoverdækning er en omkostning på budgettet, men medfører også besparelser i form af

  • Kortere byggeperiode – mindre lejeperiode på fx skurvogne
  • ​Ingen / færre vejrligsdage
  • Mindre omkostninger til afdækning med fx presenning
  • Ingen forskydninger i tidsplanen som følge af vejrlig
  • Risiko for vandskader holdes på absolut minimum
  • Risikoen for indbygget byggefugt holdes på absolut minimum

​Ved overdækning skal man være særligt opmærksom på kondens. Særligt etageejendomme, aftrækskanaler, ventilationsanlæg og gasfyr skaber en del kondens. Hvis det ikke ventileres væk, så sætter kondens sig på undersiden af overdækningen. Når temperaturen skifter, samler kondens sig til dråber, der kan dryppe ned fra overdækningen.

På enkelte projekter vælger hovedentreprenøren at opvarme hele stilladsoverdækningen, både for håndværkernes komfort, og for at kunne udføre arbejder i vinterperioden der normalt ikke ville være muligt.​

Inddækning

Stilladset kan inddækkes med net eller plastic på de lodrette sider.

Net bruges ofte hvor stilladset bygges ud til veje, fortov o.l., hvor der ønskes en ekstra sikkerhed for forbipasserende.

Plastic bruges for at holde nedbør ude, holde støv inde, og holde evt. sand fra sandblæsning eller vand fra facadeafrensning inde på stilladset.

Er normalt facadestillads kan også oversdækkes med klimaskærme. Det giver ikke den samme tæthed som en rigtig overdækning, men tager meget nedbør, så håndværkerne fx kan male selvom det regner.

Stilladset kan også inddækkes med et finmasket net (kendt som off-shore net). Det er så finmasket at regndråber holdes ude, men tillader vind at passere. Det bruges en del om sommeren, hvor normal plastic inddækning kan gøre at stilladset virker som et drivhus.

Hejse

Der findes mange forskellige muligheder for at få monteret hejs på stilladset.

Det mest almindelige er et tophængt el-hejs, der ved hjælp af en stålvire kan bruges til at hejse materialer op. De kan tage byrder fra 60 til 250 kg.

Man kan også få monteret elevatorlignende hejs, hvor der sidder en kurv i bunden, der kan bruges til fx at hejse vinduer eller en trillebør op.

Der er også helt store hejse der bruges til persontransport eller fx kan køre en hel palle gipsplader op.

Vi her et udvalg i egne hejse, og har faste samarbejdspartnere, så vi kan levere alle typer stilladshejs.​

Tyverisikring

Vi laver forskellige former for tyverisikring. Både i krydsfinér, plader med metalnet i eller med finmasket byggepladshegn.

Vi laver også låger til udvendige trappeløb, beslag til hængelås på nederste omgangsdæk, hvor du kan montere din egen hængelås, eller vi kan sætte en hængelås med kode på.​

Ombygning

Ofte skal stilladset bruges til flere forskellige processer, så det skal ombygges en eller flere gange.

Fx hvis et facadestillads opstilles med arbejdsdæk pr. 2 meter til facadearbejde, og efterfølgende omstilles, så der bliver en arbejdshøjde under hvert vindue.

Eller et stillads til opmuring, hvor arbejdsdækket rykkes op i takt med at murerne murer huset op.

customer-review-white

Mere end 16 års erfaring​

Følg Conabi på Facebook​

Hvem er vi?

Conabi Stilladsmontering & Service ApS

CVR: 40190848

Kontakt os

Telefon: 70 22 80 22

E-mail: jp@conabi.dk

Følg os

facebook-icon-white

Send os en forespørgsel​

​Vi besvarer din henvendelse inden for 24 timer.

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt