Vælg det rette stillads til din opgave
Der findes mange forskellige typer stilladser, og de er hver især opdelt i klasser; en såkaldt stilladsklasse. Stilladsklassen fortæller, hvilken størrelse og bredde det pågældende stillads skal have, og hvor stor en vægt det kan bære.
Conabi Stilladsmontering & Service ApS tilbyder udlejning af en række forskellige typer stilladser primært til erhvervskunder i form af håndværkere og bygherrer, men også til private. Alle vores stilladser lever op til de gældende regler og lovkrav i forhold til stilladsklasse og sikkerhed.
Vi kører ud fra vores plads i Hillerød, og vi udfører primært opgaver i København og Nordsjælland.
Hvilken stilladsklasse skal jeg vælge til min opgave?
Stilladsklasserne går fra 1-6, og ud for hver stilladsklasse er der krav om, hvor stor belastningen på stilladsdækket må være.
Stilladser i klasse 1-3 dækker over lette facadestilladser, hvor klasse 1 og 2 bruges til inspektioner, mens klasse 3 bruges til lettere arbejde uden materialeoplag.
Stilladsklasse 4-6 dækker over svære stålstilladser, hvor klasse 4 og 5 typisk bruges til murerarbejde, betonarbejde og vinduesudskiftning, mens klasse 6 bruges, hvis det er nødvendigt at oplagre større mængder materialer.
Bredden på stilladset
Arbejdsdækket på stilladset skal have en bredde, der sikrer, at alt arbejdet kan foregå forsvarligt og ergonomisk korrekt, og som sikrer, at man kan benytte sig af de nødvendige tekniske hjælpemidler til at udføre arbejdet.
Et arbejdsdæk på ca. 60 centimeter må typisk kun anvendes til lettere reparations- og vedligeholdelsesarbejde.
Skal du udskifte vinduer eller arbejde med højtryksrenser, skal arbejdsdækket have en bredde på 120 centimeter.